INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Strösocker2 dl
- Matfett250 g
- Vetemjöl3 dl
- Äggulor8 st
- Bakpulver4 tsk
- Äggvitor8 st
- Mjölk1,50 dl
- Strösocker4 dl
- Vispad grädde250 g
TILLAGNING
Botten
1. Tina purén. Rör matfett och socker poröst. Tillsätt äggulorna, lite i taget. Blanda vetemjöl och bakpulver.2. Rör ner mjölblandningen växelvis med mjölken. Häll smeten i smorda bleck eller formar. Bred purén över smeten.
Maräng
1. Vispa äggvitorna till hårt skum. Blanda i socker och vispa ytterligare en stund. Spritsa eller bred ut marängen över purén. Grädda i kombiugn 160°C, ca 25 min. Servera med vispad grädde.20 portioner är lagom i ett GN1/1
Grov patékonsistens: enligt receptet.
Timbalkonsistens: Fruktmousse (se MRS), använd Aprikospuré. Servera med chokladsås eller vispgrädde.
Gelékonsistens: Fruktmousse (se MRS), använd Aprikospuré. Servera med chokladsås.
Flytande konsistens: Fruktsoppa (se MRS) använda aprikospuré. Servera med vispad grädde och chokladsås.
MRS= Mätt Rätt & Slätt
TIPS!
Dekorera med citronmeliss.
Findus puré på aprikoser ger desserter både fin färg och god smak. Utan tillsatt socker, endast 100% aprikoser. Kommer i lösfrysta bitar för enkel hantering i köket.
Näringsvärde per portion (400g)
- Energi (kcal)229,28 kcal
- Energi (kJ)959,32 kJ
- Fett12,72 g
- Enkelomättade fettsyror3,28 g
- Fleromättade fettsyror0,64 g
- Mättade fettsyror7,72 g
- Fiber0,61 g
- Järn0,30 mg
- Kalcium104,46 mg
- Kalium100,14 mg
- Kolesterol84,65 mg
- Kolhydrat25,51 g
- Disackarider19,91 g
- Monosackarider0,50 g
- Sackaros19,27 g
- Magnesium5,65 mg
- Natrium149,36 mg
- Niacin0,18 mg
- Protein2,94 g
- Riboflavin0,10 mg
- Tiamin0,03 mg
- Vatten38,16 g
- Vitamin B120,27 µg
- Vitamin B60,03 mg
- Vitamin C2 mg
- Vitamin D0,31 µg
- Vitamin E1,88 mg
- Zink0,34 mg