Risgrynskaka med jordgubbssås och vispad grädde
Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Fruktig risgrynskaka à140g
- Ris2 dl
- Kranvatten4 dl
- Salt
- Mjölk800 g
- Kardemumma, mald6 g
- Ägg5 st
- Strösocker75 g
- Rivet skal av citron alt citronsaft1 st
- Vispgrädde100 g
- Jordgubbssås
- Kranvatten6 dl
- Socker75 g
- Vispgrädde250 g
- Potatismjöl5 tsk
TILLAGNING
1. Koka upp riset i saltat vatten. Häll i mjölken, rör om. Koka upp på nytt och låt sjuda tills grynen är mjuka.
2. Tillsätt frusen puré och låt purén smälta och svalna. Rör i uppvispade ägg, socker, vispgrädde, citron och kardemumma. Smaka av.
3. Häll gröten i smorda formar eller bleck.
Grädda i konvektionsugn 175˚ C, ca 45 minuter.
8 portioner är lagom i en 2 lit form.
24 portioner är lagom i ett GN 1/1 65 mm.
Jordgubbssås
1. Blanda vatten och potatismjöl. Låt sjuda upp. Tillsätt med socker.
Grov patékonsistens: Se ovan.
Timbalkonsistens: Se ovan eller Manna à la Malta, se MRS.
Servera med jordgubbsås och vispad grädde.
Gelékonsistens: Manna à la Malta, se MRS, servera med jordgubbsås och vispad grädde.
Flytande konsistens: Jordgubbssoppa, se MRS, servera med vispad grädde.
MRS = Mätt Rätt & SlättTIPS!
Servera risgrynskakan med jordgubbssås och vispad grädde.Risgrynskaka med smak av aprikos, kardemumma och citron. Serveras med jordgubbssås och vispad grädde. Perfekt att bjuda på i portionsbitar, som dessert!
Näringsvärde per portion (400g)
- Energi (kcal)338,67 kcal
- Energi (kJ)1417,27 kJ
- Fett19,63 g
- Enkelomättade fettsyror5,37 g
- Fleromättade fettsyror0,92 g
- Mättade fettsyror11,32 g
- Fiber1,89 g
- Järn0,89 mg
- Kalcium158,47 mg
- Kalium392,02 mg
- Kolesterol150,25 mg
- Kolhydrat31,44 g
- Disackarider22,47 g
- Monosackarider4,23 g
- Sackaros17,70 g
- Magnesium24,72 mg
- Natrium99,42 mg
- Niacin0,52 mg
- Protein8,31 g
- Riboflavin0,31 mg
- Tiamin0,10 mg
- Vatten293,48 g
- Vitamin B121,03 µg
- Vitamin B60,14 mg
- Vitamin C35,30 mg
- Vitamin D1,26 µg
- Vitamin E3,94 mg
- Zink1,08 mg