INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Välkokt potatis100 g
- Vispgrädde3,50 dl
- Bittermandelessens
- Florsocker10 g
TILLAGNING
1. Mosa potatisen väl. Tryck den genom en finmaskig sil.
2. Späd och rör ut potatisen med ovispad vispgrädde till mandelmasskonsistens och smaksätt med några droppar bittermandelessens och florsocker.
3. Vispa resten av grädden, smaksätt med florsocker.
4. Bred ut/spritsa lite av mandelmassan på 10 pannkaksplättar, spritsa grädden över.
5. Skär trekanter av resterande pannkaksplättar och lägg på som lock, pudra med lite florsocker.
Tips!
Byt ut hälften av den vispade grädden till kvarg för ett ökat proteininnehåll. Smaksätt kvarggrädden med florsocker.
Läcker små mini semla i timbalkonsistens, lättuggad och god. Perfekta till fettisdagen! Men de är faktiskt så pass goda att man vill äta dem året runt!
Näringsvärde per portion (400g)
- Energi (kcal)144,74 kcal
- Energi (kJ)605,58 kJ
- Fett13,98 g
- Enkelomättade fettsyror3,49 g
- Fleromättade fettsyror0,34 g
- Mättade fettsyror8,92 g
- Fiber0,22 g
- Järn0,06 mg
- Kalcium27,83 mg
- Kalium69,43 mg
- Kolesterol41,26 mg
- Kolhydrat4,09 g
- Disackarider2,03 g
- Monosackarider0,05 g
- Sackaros1,03 g
- Magnesium4,57 mg
- Natrium19,33 mg
- Niacin0,21 mg
- Protein1 g
- Riboflavin0,04 mg
- Tiamin0,02 mg
- Vatten27,38 g
- Vitamin B120,14 µg
- Vitamin B60,03 mg
- Vitamin C1,88 mg
- Vitamin D0,04 µg
- Vitamin E0,38 mg
- Zink0,13 mg