INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Ägg2 st
- Socker2 dl
- Bakpulver2 tsk
- Vaniljsocker2 tsk
- Vetemjöl1 dl
- Smör50 g
- Mjölk1 dl
- Topping
- Vispgrädde1 dl
- Kesella100 g
- Bär100 g
- Smör och ströbröd till formen
TILLAGNING
1. Sätt ugnen på 175°C. Smöra och bröa formen.
2. Vispa ägg och socker poröst. Blanda samman Berikning Majsvälling, vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker.
3. Smält smöret och häll i mjölken. Blanda ihop allt och häll i mindre formar. Grädda i ca 20 minuter.
Topping
1. Vispa grädden löst och blanda i kesella. Servera bakelserna med extra proteinrik grädde och bär.
Tips!
Testa att även lägga till en klick lemoncurd som topping. Det i kombination med grädde och bär blir smaskens.Servera små, söta sockerkaksbakelser som är ett kul alternativ till tårtan på kalaset. Berikade med Berikning Majsvälling vilket ger ett tillskott av energi, mineraler och näring.
Näringsvärde per portion (400g)
- Energi (kcal)236,79 kcal
- Energi (kJ)990,75 kJ
- Fett11,67 g
- Enkelomättade fettsyror3,09 g
- Fleromättade fettsyror0,72 g
- Mättade fettsyror6,87 g
- Fiber0,73 g
- Järn0,94 mg
- Kalcium194,20 mg
- Kalium139,51 mg
- Kolesterol69,18 mg
- Kolhydrat27,40 g
- Disackarider19,95 g
- Monosackarider1,10 g
- Sackaros17,22 g
- Magnesium11,75 mg
- Natrium199,66 mg
- Niacin0,34 mg
- Protein5,15 g
- Riboflavin0,15 mg
- Tiamin0,08 mg
- Vatten42,23 g
- Vitamin B120,39 µg
- Vitamin B60,08 mg
- Vitamin C7,56 mg
- Vitamin D1,07 µg
- Vitamin E1,97 mg
- Zink0,50 mg