INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Mjölk4 dl
- Mannagryn1 dl
- Strösocker5 g
- Kaffegrädde3 dl
TILLAGNING
1. Koka upp vatten, mannagryn och socker. Låt koka ca 10 minuter. Tag gröten från värmen och vispa ner Berikning Majsvälling och hallonpuré. Vispa gröten pösig tills den har svalnat.
Grov patékonsistens: Se ovan.
Timbalkonsistens: Se ovan.
Gelékonsistens: Se ovan. Servera med vispad grädde.
Flytande konsistens: Hallonsoppa, sid 176. Servera med vispad grädde. Sidhänvisning avser kokboken Mätt Rätt & SlättTIPS!
Servera med en skvätt kaffegrädde.Söt klappkräm med hallon är konsistensanpassad och näringsberikad. Därmed också perfekt som mellanmål eller dessert för många med tugg- och sväljsvårigheter.
Näringsvärde per portion (400g)
- Energi (kcal)108,55 kcal
- Energi (kJ)454,18 kJ
- Fett5,19 g
- Enkelomättade fettsyror1,27 g
- Fleromättade fettsyror0,27 g
- Mättade fettsyror3,17 g
- Fiber1,34 g
- Järn0,53 mg
- Kalcium94,90 mg
- Kalium183,27 mg
- Kolesterol14,92 mg
- Kolhydrat11,21 g
- Disackarider4,20 g
- Monosackarider0,89 g
- Sackaros0,72 g
- Magnesium16,85 mg
- Natrium30,62 mg
- Niacin0,27 mg
- Protein3,58 g
- Riboflavin0,12 mg
- Tiamin0,05 mg
- Vatten87,95 g
- Vitamin B120,40 µg
- Vitamin B60,05 mg
- Vitamin C8,45 mg
- Vitamin D0,51 µg
- Vitamin E0,66 mg
- Zink0,45 mg