INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Gelatinblad (Klimat)10 g
- Buljongpulver
- Ev sockerkulör, röd karamellfärg
- Malda kryddor
TILLAGNING
1. Blötlägg gelatinet enligt anvisning på paketet.
2. Värm Sopp- och såsbas. Tillsätt puré och det blötlagda gelatinet under omrörning.
3. Smaksätt och ev färgsätt. Låt stelna i kyl.
Serveras kall med tjock sås.
TIPS!
Variera smaksättningen efter normalkostens recept.Servera köttgelén tillsammans med grönsaksgelé och häll den näringsberikade såsen över för en komplett middag. Variera med någon av Findus andra köttpuréer efter tycke och smak!
Näringsvärde per portion (400g)
- Energi (kcal)96,10 kcal
- Energi (kJ)402,01 kJ
- Fett3,65 g
- Enkelomättade fettsyror1,14 g
- Fleromättade fettsyror0,24 g
- Mättade fettsyror1,76 g
- Järn0,46 mg
- Kalcium65,61 mg
- Kalium194,72 mg
- Kolesterol41,85 mg
- Kolhydrat2,40 g
- Disackarider2,37 g
- Magnesium18,33 mg
- Natrium58,32 mg
- Niacin4,13 mg
- Protein13,30 g
- Riboflavin0,14 mg
- Tiamin0,06 mg
- Vatten80,78 g
- Vitamin B120,48 µg
- Vitamin B60,24 mg
- Vitamin C0,30 mg
- Vitamin D0,21 µg
- Vitamin E0,59 mg
- Zink0,97 mg