INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Fiskgratäng à la Kalle
- Torskfilé FINDUS 96013080600 g
- Topping
- Kalles kaviar50 g
- Gul lök, hackad35 g
- Dill FINDUS 9600849310 g
- Majsstärkelse5 g
- Peppar
- Salt
- Mustig sås
- Vitvinsvinäger20 g
- Mjölk600 g
- Dragon
- Tabasco 10 droppar
- Smör50 g
- Grönsak
- Morotssymfoni FINDUS 96013214175 g
- Smör50 g
- Ärter FINDUS 96013231175 g
- Potatismos à 230 g
- Potatis, kokt750 g
- Smör50 g
- Smör extra50 g
- Salt
- Peppar
TILLAGNING
Fiskgratäng
1. Tina purén. Blanda med övriga ingredienser och smaksätt.2. Bred toppingen på fiskfiléerna. Grädda i kombiugn 175˚C, ca 30-35 min.
Mustig sås
1. Blanda puré och mjölk. Hetta upp och smaksätt.2. Red till önskad konsistens. För extra tillskott av energi och protein tillsätt Berikning Majsvällingpulver och matfett. Smaksätt. Hetta upp.
Grov patékonsistens: Se ovan.
Timbalkonsistens: Se ovan. Ersätt fiskfilé med Torsktimbal 96008489, uteslut löken i toppingen. Servera Morotstimbal 96008515 och Ärttimbal 96008627 istället för morötter och ärter.
Gelékonsistens: Torskgelé se MRS, sås förtjocka med Thick & Easy™ 96012898, potatismos, varm grönsakspuré se MRS
Flytande konsistens: Fisksoppa, se MRS. Servera med crème fraiche smaksatt med Kalles kaviar
MRS=kokboken Mätt Rätt & SlättTIPS!
Servera med potatismos och kokta morötter och ärter.Fiskgratäng à la Kalle är en fantastisk god fiskgratäng som passar utmärkt att servera till middag, både mitt i vardagen och till mer festligare tillfällen.
Näringsvärde per portion (400g)
- Energi (kcal)483,36 kcal
- Energi (kJ)2022,14 kJ
- Fett23,96 g
- Enkelomättade fettsyror6,38 g
- Fleromättade fettsyror2,11 g
- Mättade fettsyror13,78 g
- Fiber7,15 g
- Järn2,97 mg
- Kalcium269,46 mg
- Kalium1200,01 mg
- Kolesterol92,20 mg
- Kolhydrat41,94 g
- Disackarider12,74 g
- Monosackarider4,03 g
- Sackaros4,93 g
- Magnesium74,35 mg
- Natrium547,62 mg
- Niacin5,38 mg
- Protein21,48 g
- Riboflavin0,40 mg
- Tiamin0,39 mg
- Vatten291,66 g
- Vitamin B121,75 µg
- Vitamin B60,56 mg
- Vitamin C48,61 mg
- Vitamin D4,18 µg
- Vitamin E4,63 mg
- Zink1,99 mg