Fiskgratäng med blomkål och broccoli
Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Hoki filébit, MSC FINDUS 96013150650 g
- Citronpeppar och salt efter tycke1 msk
- Sås
- Ostcrème3,75 dl
- Crème Fraiche5,25 dl
- Maizenamjöl75 g
- Fiskfond20 g
- Purjolök100 g
- Dragon0,50 msk
- Citronpeppar
- Dill, hackad0,25 dl
- Salt, peppar
- Matfett50 g
- Potatismos
- Berikning MAjsvällingpulver FINDUS 96012868100 g
- Potatis1 kg
- Matfett50 g
- Broccolibuketter FINDUS 96008187100 g
TILLAGNING
1. Lägg tinad fisk på GN bleck och strö citronpeppar och salt på.
TIPS!
Om ni använder fryst fisk så öka majstärkelsemängen till 75 g/10 portioner.Servera en variant på fiskgratäng. Här med både blomkål och broccoli i gratängen, vilket ger mer smak och blir fantastiskt gott. Med Findus puréer är det enkelt att få mycket smak till gratängen.
Sås
1. Blanda alla ingredienser till såsen och häll över fisken. Tillsätt Berikning Majsvällingpulver och matfett.2. Sätt i ugn 160˚C varmluft ca 15-20 minuter.
3. Servera med potatismos och broccoli. Tillsätt Berikning Majsvällingpulver och matfett i potatismoset.
Grov patékonsistens: Se ovan. Servera med välkokt broccoli.
Timbalkonsistens: Ersätt fisken med Torsktimbal 96008489. Sila såsen. Ersätt broccoli med Broccolitimbal 96008603.
Gelékonsistens: Fiskgelé, se MRS. Sila och förtjocka såsen med Thick & Easy™ 96012898.
Flytande konsistens: Fisksoppa, se MRS, med broccoliklick.
MRS= Mätt Rätt & Slätt.
Näringsvärde per portion (400g)
- Energi (kcal)471,42 kcal
- Energi (kJ)1972,12 kJ
- Fett26,28 g
- Enkelomättade fettsyror6,56 g
- Fleromättade fettsyror1,58 g
- Mättade fettsyror16,40 g
- Fiber3,66 g
- Järn2,50 mg
- Kalcium185,33 mg
- Kalium887,40 mg
- Kolesterol95,54 mg
- Kolhydrat38,90 g
- Disackarider6,71 g
- Monosackarider3,76 g
- Sackaros0,77 g
- Magnesium58,77 mg
- Natrium574,19 mg
- Niacin3,72 mg
- Protein18,24 g
- Riboflavin0,28 mg
- Tiamin0,23 mg
- Vatten209,69 g
- Vitamin B120,57 µg
- Vitamin B60,47 mg
- Vitamin C56,90 mg
- Vitamin D2,56 µg
- Vitamin E3,97 mg
- Zink1,01 mg