Grov Stekt fläskpaté med löksås, potatis och gulbeta
Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Löksås
- Smör30 g
- Gul lök4 st
- Mjölk7 dl
- Vetemjöl2 msk
- Vispgrädde
- Köttbuljong25 g
- Gulbeta FINDUS 96013382400 g
- Persilja FINDUS 9600868215 g
- Rapsolja2 msk
- Potatis1 kg
- Lingonylt200 g
TILLAGNING
1. Värm Grov Stekt fläskpaté från djupfryst, med lock enligt tillagningsanvisningen på förpackningen. Tillaga i 100% ånga.
Löksås
1. Skala och hacka ner löken. Fräs sakta på svag värme i fettet och tillsätt mjölet. Häll på mjölk, Berikning Majsvälling och buljong under vispning.2. Låt sjuda 10 minuter. Smaka av med salt och
peppar.3. Koka upp vatten med olja och koka gulbetorna
mjuka eller ånga dem i ugnen 100°C. Häll av vattnet och vänd i hackad persilja.TIPS!
Servera med kokt potatis och lingon.Laga och servera grov stekt fläskpaté till middag, tillsammans med en god löksås, potatis och gulbeta blir denna rätt en riktig höjdare. Alla kan njuta av denna svenska klassiker.
Näringsvärde per portion (400g)
- Energi (kcal)419,90 kcal
- Energi (kJ)1757,54 kJ
- Fett19,73 g
- Enkelomättade fettsyror3,10 g
- Fleromättade fettsyror1,14 g
- Mättade fettsyror5,78 g
- Fiber4,58 g
- Järn1,19 mg
- Kalcium154,77 mg
- Kalium721,22 mg
- Kolesterol15,11 mg
- Kolhydrat43,24 g
- Disackarider9,40 g
- Monosackarider3,81 g
- Sackaros4,71 g
- Magnesium43,75 mg
- Natrium559,98 mg
- Niacin2,37 mg
- Protein15,01 g
- Riboflavin0,19 mg
- Tiamin0,15 mg
- Vatten228,63 g
- Vitamin B120,54 µg
- Vitamin B60,34 mg
- Vitamin C29,97 mg
- Vitamin D1,31 µg
- Vitamin E2,05 mg
- Zink0,86 mg