Jordärtskockscheesecake med topping
Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Botten à 70 g
- Kavring150 g
- Smält smör75 g
- Fyllning
- Vispgrädde1 dl
- Crème Fraiche0,75 dl
- Gelatinblad16 g
- Cayennepeppar
- Salt
- Topping
- Bacon150 g
TILLAGNING
Tillagning
1. Riv brödet fint och blanda med matfett. Fördela blandningen i botten på bleck eller formar.2. Blötlägg och smält gelatinet enligt anvisning på paketet. Blanda puré, vispgrädde och crème fraiche.
3. Tillsätt Berikning majsvällingpulver och sedan gelantinet under omrörning.
4. Smaksätt med salt och cayennepeppar.
Häll ovanpå brödblandningen. Låt stelna i kyl.
5. Strimla och knaperstek bacon och skär i små bitar.
Lägg Jordärtskockscheesecake på fat och dekorera med sparrispuré och knaperstekt bacon.
Grov patékonsistens: Se ovan.
Timbalkonsistens: Se ovan. Ersätt bacon med Stekt fläsktimbal, Findus 66384. Ersätt salladen med Grön Böntimbal, Findus 89891
Gelékonsistens: Uteslut botten, bacon och sallad. Servera med grönsaksgelé, se MRS.
Flytande konsistens: 90 g Jordärtskockspuré och 180 g Sopp- och såsbas, Findus 47061. Servera med tjock crème fraiche smaksatt med sparrispuré.
MRS = Mätt Rätt & SlättTIPS!
Servera som aptitretare i form av små munsbitar.Jordärtskockscheesecake med topping i form av sparrispuré och knaperstekt bacon. Serveras i mindre bitar och är perfekt som aptitretare.
Näringsvärde per portion (400g)
- Energi (kcal)275,63 kcal
- Energi (kJ)1153,24 kJ
- Fett19,29 g
- Enkelomättade fettsyror5,89 g
- Fleromättade fettsyror1,29 g
- Mättade fettsyror10,76 g
- Fiber2,68 g
- Järn2,33 mg
- Kalcium89,19 mg
- Kalium342,03 mg
- Kolesterol45,19 mg
- Kolhydrat17,44 g
- Disackarider3,48 g
- Monosackarider3,11 g
- Sackaros0,14 g
- Magnesium22,71 mg
- Natrium283,96 mg
- Niacin1,46 mg
- Protein7,15 g
- Riboflavin0,14 mg
- Tiamin0,17 mg
- Vatten53,02 g
- Vitamin B120,26 µg
- Vitamin B60,15 mg
- Vitamin C10,49 mg
- Vitamin D1,32 µg
- Vitamin E2,10 mg
- Zink0,68 mg