Krispiga havrekakor med berikning på skärbräda

Krispiga havrekakor med berikning

Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. 1. Vispa rumsvarmt smör med socker poröst.

  2. 2. Blanda de torra ingredienserna och tillsätt i smör- och sockerblandningen.

  3. 3. Blanda i matolja.

  4. 4. Klicka ut degen (ca 1 msk) till 25 kakor på plåt. Baka i 175 grader i ca 15 minuter.

  5. Tips!

  6. Servera de berikade havrekakorna som mellanmål till café au lait eller choko au lait!

  7. Havrekakor med berikning ger extra näring och energi till de som behöver det. Dessa havrekakor kan serveras antingen som ett mellanmål eller som en kaka till kaffet.   

Näringsvärde per portion (400g)

  • Energi (kcal)
    78,73 kcal
  • Energi (kJ)
    329,42 kJ
  • Fett
    5,41 g
  • Enkelomättade fettsyror
    1,98 g
  • Fleromättade fettsyror
    0,71 g
  • Mättade fettsyror
    2,43 g
  • Fiber
    0,25 g
  • Järn
    0,21 mg
  • Kalcium
    31,98 mg
  • Kalium
    21,02 mg
  • Kolesterol
    10,24 mg
  • Kolhydrat
    6,83 g
  • Disackarider
    3,78 g
  • Monosackarider
    0,14 g
  • Sackaros
    3,42 g
  • Magnesium
    3,06 mg
  • Natrium
    48,90 mg
  • Niacin
    0,08 mg
  • Protein
    0,64 g
  • Riboflavin
    0,01 mg
  • Tiamin
    0,02 mg
  • Vatten
    1,23 g
  • Vitamin B12
    0,01 µg
  • Vitamin B6
    0,01 mg
  • Vitamin C
    0,98 mg
  • Vitamin D
    0,17 µg
  • Vitamin E
    0,76 mg
  • Zink
    0,09 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet