Potatiskräm med lax och grönsaker, timbal

Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. Gör så här:

  2. Potatiskräm

  3. Koka potatis så att den är riktigt genomkokt och mjuk och pressa genom en potatispress. Bryn smöret och häll i tillsammans med crème fraiche. Späd med mjölk till önskad konsistens och vispa slät.Smaka av med salt och peppar.

  4. Värm timbalerna enligt anvisning. Blanda grönsakstimbalerna med vinägrett efter tillagning.

  5. Bred ut potatispuré på tallriken. Skiva sedan upp bitar av laxen och varva med delade grönsakstimbaler i uppläggningen. Ringla lite olja ovanpå.

Näringsvärde per portion (400g)

  • Energi (kcal)
    504,59 kcal
  • Energi (kJ)
    2107,13 kJ
  • Fett
    42,30 g
  • Enkelomättade fettsyror
    14,91 g
  • Fleromättade fettsyror
    5,29 g
  • Mättade fettsyror
    15,94 g
  • Fiber
    1,27 g
  • Järn
    0,81 mg
  • Kalcium
    142,89 mg
  • Kalium
    319,98 mg
  • Kolesterol
    63,45 mg
  • Kolhydrat
    14,49 g
  • Disackarider
    3,12 g
  • Monosackarider
    0,31 g
  • Sackaros
    0,12 g
  • Magnesium
    28,14 mg
  • Natrium
    213,51 mg
  • Niacin
    5,27 mg
  • Protein
    17,16 g
  • Riboflavin
    0,30 mg
  • Tiamin
    0,11 mg
  • Vatten
    67,32 g
  • Vitamin B12
    0,31 µg
  • Vitamin B6
    0,03 mg
  • Vitamin C
    16,30 mg
  • Vitamin D
    3 µg
  • Vitamin E
    1,82 mg
  • Zink
    0,67 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet