Risotto med sparris, tomat och kyckling, timbal

Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. Gör så här :

  2. Tillsätt vin i en gryta och reducera till hälften.

  3. Tillsätt kycklingbuljong, grädde och sparrispuré och låt sjuda ca 5-8 minuter till den blir lite krämig. Tillsätt parmesanpulver. Smaka av med salt och peppar.

  4. Värm kycklingtimbal och tomattimbal enligt anvisning.

  5. Riv ristimbalen på grövsta sidan av rivjärnet och vänd ner i sparriskrämen. Sjud upp.

  6. Tärna kyckling- och tomattimbaler och värm 100% ånga ca 3-4 minuter.

  7. Servera på toppen av risotton. 

Näringsvärde per portion (400g)

  • Energi (kcal)
    340,72 kcal
  • Energi (kJ)
    1419,54 kJ
  • Fett
    27,22 g
  • Enkelomättade fettsyror
    2,77 g
  • Fleromättade fettsyror
    0,27 g
  • Mättade fettsyror
    8,47 g
  • Fiber
    0,60 g
  • Järn
    0,13 mg
  • Kalcium
    153,70 mg
  • Kalium
    37,50 mg
  • Kolesterol
    30,76 mg
  • Kolhydrat
    10,03 g
  • Disackarider
    0,91 g
  • Monosackarider
    0,09 g
  • Magnesium
    7,30 mg
  • Natrium
    104,90 mg
  • Niacin
    0,05 mg
  • Protein
    12,51 g
  • Riboflavin
    0,06 mg
  • Tiamin
    0,01 mg
  • Vatten
    21,59 g
  • Vitamin B12
    0,23 µg
  • Vitamin B6
    0,02 mg
  • Vitamin C
    0,08 mg
  • Vitamin D
    0,04 µg
  • Vitamin E
    0,27 mg
  • Zink
    0,39 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning