Risotto med sparris, tomat och kyckling, timbal
Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Kycklingbuljong,färdig100 g
- Vitt vin1 dl
- Vispgrädde2 dl
- Parmesanpulver100 g
- Salt och peppar
- 400 g
TILLAGNING
Gör så här :
Tillsätt vin i en gryta och reducera till hälften.
Tillsätt kycklingbuljong, grädde och sparrispuré och låt sjuda ca 5-8 minuter till den blir lite krämig. Tillsätt parmesanpulver. Smaka av med salt och peppar.
Värm kycklingtimbal och tomattimbal enligt anvisning.
Riv ristimbalen på grövsta sidan av rivjärnet och vänd ner i sparriskrämen. Sjud upp.
Tärna kyckling- och tomattimbaler och värm 100% ånga ca 3-4 minuter.
Servera på toppen av risotton.
Näringsvärde per portion (400g)
- Energi (kcal)340,72 kcal
- Energi (kJ)1419,54 kJ
- Fett27,22 g
- Enkelomättade fettsyror2,77 g
- Fleromättade fettsyror0,27 g
- Mättade fettsyror8,47 g
- Fiber0,60 g
- Järn0,13 mg
- Kalcium153,70 mg
- Kalium37,50 mg
- Kolesterol30,76 mg
- Kolhydrat10,03 g
- Disackarider0,91 g
- Monosackarider0,09 g
- Magnesium7,30 mg
- Natrium104,90 mg
- Niacin0,05 mg
- Protein12,51 g
- Riboflavin0,06 mg
- Tiamin0,01 mg
- Vatten21,59 g
- Vitamin B120,23 µg
- Vitamin B60,02 mg
- Vitamin C0,08 mg
- Vitamin D0,04 µg
- Vitamin E0,27 mg
- Zink0,39 mg