BROCCOLI- OCH PALSTERNACKSTERRIN

Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. 1.  Tina puréerna var för sig. Blanda med respektive ingredienser. Varva de olika sorterna i väl smorda bleck eller formar, avskilj med gelatinblad.

  2. 2.  Täck med lock eller folie. Förvärm ugnen. Tillaga i 100% ånga, 100°C, ca 40 min.

  3. TIPS!
    Servera med dragonsås (se recept sid 95 i MRS eller sök recept på vår hemsida).

  4. Broccoli- och palsternacksterrin är lagad på Finuds broccoli- och palsternackspuré. Purén ger en härligt grön färg och mild smak.

Näringsvärde per portion (400g)

  • Energi (kcal)
    188,15 kcal
  • Energi (kJ)
    787,20 kJ
  • Fett
    14,83 g
  • Enkelomättade fettsyror
    4,11 g
  • Fleromättade fettsyror
    1,09 g
  • Mättade fettsyror
    8,23 g
  • Fiber
    1,81 g
  • Järn
    0,95 mg
  • Kalcium
    80,10 mg
  • Kalium
    275,82 mg
  • Kolesterol
    154,45 mg
  • Kolhydrat
    6,16 g
  • Disackarider
    2,41 g
  • Monosackarider
    1,20 g
  • Sackaros
    1,60 g
  • Magnesium
    18,98 mg
  • Natrium
    276,71 mg
  • Niacin
    0,81 mg
  • Protein
    7,02 g
  • Riboflavin
    0,25 mg
  • Tiamin
    0,08 mg
  • Vatten
    105,58 g
  • Vitamin B12
    0,57 µg
  • Vitamin B6
    0,12 mg
  • Vitamin C
    21,12 mg
  • Vitamin D
    0,56 µg
  • Vitamin E
    2,90 mg
  • Zink
    0,89 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet