Grönsaksstuvning med morot & ärta
Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Stuvning
- Matfett14 g
- Vetemjöl0,50 msk
- Mjölk0,50 dl
- Grädde0,50 kg
- Salt, peppar
TILLAGNING
1. Smält matfettet. Rör i mjölet.
2. Späd med mjölk och grädde. Koka ca 5 min.
3. Vispa i berikningspulver. Hetta upp. Smaksätt.
4. Värm timbalerna, se sid 87, och dela i bitar. Häll stuvningen över.
TIPS!
Servera med Färsbullstimbal, Findus 29117.Grönsakstuvning är bra alternativ på tillbehör att servera till en av veckans middagar.
Näringsvärde per portion (400g)
- Energi (kcal)2192,05 kcal
- Energi (kJ)9172,01 kJ
- Fett222,96 g
- Enkelomättade fettsyror53,75 g
- Fleromättade fettsyror5,86 g
- Mättade fettsyror137,98 g
- Fiber2,38 g
- Järn1,35 mg
- Kalcium495,89 mg
- Kalium655,50 mg
- Kolesterol612,49 mg
- Kolhydrat32,80 g
- Disackarider15,92 g
- Magnesium68,50 mg
- Natrium206,70 mg
- Niacin1,22 mg
- Protein20,39 g
- Riboflavin0,60 mg
- Tiamin0,23 mg
- Vatten318,23 g
- Vitamin B122,28 µg
- Vitamin B60,22 mg
- Vitamin C8,30 mg
- Vitamin D2,02 µg
- Vitamin E6,19 mg
- Zink2,12 mg