Grönsaksstuvning med morot & ärta

Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. 1.  Smält matfettet. Rör i mjölet.

  2. 2.  Späd med mjölk och grädde. Koka ca 5 min.

  3. 3.  Vispa i berikningspulver. Hetta upp. Smaksätt.

  4. 4.  Värm timbalerna, se sid 87, och dela i bitar. Häll stuvningen över.

  5. TIPS!
    Servera med Färsbullstimbal, Findus 29117.

  6. Grönsakstuvning är bra alternativ på tillbehör att servera till en av veckans middagar.

Näringsvärde per portion (400g)

  • Energi (kcal)
    2192,05 kcal
  • Energi (kJ)
    9172,01 kJ
  • Fett
    222,96 g
  • Enkelomättade fettsyror
    53,75 g
  • Fleromättade fettsyror
    5,86 g
  • Mättade fettsyror
    137,98 g
  • Fiber
    2,38 g
  • Järn
    1,35 mg
  • Kalcium
    495,89 mg
  • Kalium
    655,50 mg
  • Kolesterol
    612,49 mg
  • Kolhydrat
    32,80 g
  • Disackarider
    15,92 g
  • Magnesium
    68,50 mg
  • Natrium
    206,70 mg
  • Niacin
    1,22 mg
  • Protein
    20,39 g
  • Riboflavin
    0,60 mg
  • Tiamin
    0,23 mg
  • Vatten
    318,23 g
  • Vitamin B12
    2,28 µg
  • Vitamin B6
    0,22 mg
  • Vitamin C
    8,30 mg
  • Vitamin D
    2,02 µg
  • Vitamin E
    6,19 mg
  • Zink
    2,12 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning