INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Socker/Sirap0,50 tsk
- Rödkål-/brunkåls spad15 g
- Vinbärssaft (till rödkål)1 tsk
- Salt, peppar
- Ättika, 12% (till brunkål)0,50 tsk
- Sockerkulör till brunkålstimbal
- Röd karamellfärg till rödkålstimbal
TILLAGNING
1. Tina puré och omelett -och timbalbas tillsammans.
2. Blanda med övriga ingredienser. Smaksätt. Färgsätt rödkålstimbal med röd karamellfärg och brunkålstimbal med sockerkulör.
3. Häll i väl smorda bleck eller formar täckta med lock eller folie.
4. Förvärm ugnen. Tillaga i 100% ånga, 100°C, ca 40 min.
Att laga en rödkåls-/brunkålstimbal går snabbt och enkelt och är ett perfekt tillbehör till mycket.
Näringsvärde per portion (400g)
- Energi (kcal)72,60 kcal
- Energi (kJ)303,33 kJ
- Fett2,58 g
- Enkelomättade fettsyror0,95 g
- Fleromättade fettsyror0,42 g
- Mättade fettsyror0,83 g
- Fiber0,65 g
- Järn0,55 mg
- Kalcium26,98 mg
- Kalium100,21 mg
- Kolhydrat8,95 g
- Disackarider5,50 g
- Monosackarider1,76 g
- Sackaros5,50 g
- Magnesium6,21 mg
- Natrium1,93 mg
- Niacin0,68 mg
- Protein2,97 g
- Riboflavin0,10 mg
- Tiamin0,02 mg
- Vatten16,85 g
- Vitamin B120,17 µg
- Vitamin B60,02 mg
- Vitamin C6 mg
- Vitamin D0,08 µg
- Vitamin E0,01 mg
- Zink0,42 mg