INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Ostkräm18 g
- Buljongpulver
- Salt, svartpeppar
- Potatis, pressad60 g
- Dill, torkad2 g
- Salt, peppar
TILLAGNING
1. Tina puré och omelett och timbalbas tillsammans. Blanda med ost. Smaksätt.
2. Varva potatis, puréblandning och dill i väl smorda bleck eller formar. Täck med lock eller folie.
3. Förvärm ugnen. Tillaga i 100% ånga, 100°C, ca 40 min.
4. Låt svalna. Stjälp upp och skär i skivor.
TIPS!
Kan också serveras varm.En fantastiskt god rotfruktsterrin i timbalkonsistens som har en fin smak och lättsmält konsistens.
Näringsvärde per portion (400g)
- Energi (kcal)180,06 kcal
- Energi (kJ)755,42 kJ
- Fett7,61 g
- Enkelomättade fettsyror2,90 g
- Fleromättade fettsyror1,30 g
- Mättade fettsyror2,30 g
- Fiber2,76 g
- Järn1,49 mg
- Kalcium70,26 mg
- Kalium412,44 mg
- Kolhydrat18,02 g
- Disackarider0,21 g
- Monosackarider0,29 g
- Sackaros0,21 g
- Magnesium25,40 mg
- Natrium48,58 mg
- Niacin3,04 mg
- Protein8,56 g
- Riboflavin0,27 mg
- Tiamin0,09 mg
- Vatten48,21 g
- Vitamin B120,49 µg
- Vitamin B60,12 mg
- Vitamin C15,44 mg
- Vitamin D0,21 µg
- Vitamin E0,11 mg
- Zink1,04 mg