INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Laxterrin à 60 g
- Philadelphiaost50 g
- Räkor, hackade75 g
- Dill FINDUS 9600849310 g
- Hummerfond2 msk
- Blomkålsmousse
- Vispgrädde100 g
- Salt, peppar
- Rökt lax, strimlad50 g
- Dill FINDUS 3198
TILLAGNING
Laxterrin
1. Tina puré och omelett- och timbalbas tillsammans. Blanda med övriga ingredienser och smaksätt.TIPS!
Dekorera med dill.Laxterrin med blomkålsmousse, fungerar lika bra att servera som en förrätt som varmrätt. En lyxigare vardags- eller helg middag.
2. Tillsätt Berikning Majsvällingpulver. Grädda i väl smorda bleck eller formar täckta med lock eller folie.
- Kombiugn kokläge, 30-40 min, alternativt konvektionsugn full ånga 125°C, ca 1 tim.
Blomkålsmousse
1. Tina purén. Vispa grädde och blanda i blomkålspuré. Tillsätt Berikning Majsvällingpulver. Smaksätt.Grov patékonsistens: Se ovan.
Timbalkonsistens: Se ovan. Uteslut räkorna och laxen. Använd torkad dill istället för frusen.
Gelékonsistens: Fiskgelé, se MRS, servera med tjock blomkålsmousse, förtjocka med Thick & Easy™, Findus 22360.
Flytande konsistens: Fisksoppa, se MRS. Servera med en klick blomkålsmousse.
MRS=Mätt Rätt & Slätt.
Näringsvärde per portion (400g)
- Energi (kcal)177,31 kcal
- Energi (kJ)741,90 kJ
- Fett12,43 g
- Enkelomättade fettsyror4,16 g
- Fleromättade fettsyror1,73 g
- Mättade fettsyror5,26 g
- Fiber0,38 g
- Järn1,26 mg
- Kalcium77,64 mg
- Kalium249,15 mg
- Kolesterol134,41 mg
- Kolhydrat4,28 g
- Disackarider1,91 g
- Monosackarider0,91 g
- Sackaros0,06 g
- Magnesium19,29 mg
- Natrium224,15 mg
- Niacin2,35 mg
- Protein12,14 g
- Riboflavin0,22 mg
- Tiamin0,14 mg
- Vatten64,82 g
- Vitamin B122,69 µg
- Vitamin B60,37 mg
- Vitamin C12,85 mg
- Vitamin D4,67 µg
- Vitamin E3,10 mg
- Zink0,79 mg