Spenatsoppa med citrongrädde och riven kavring
Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Grönsaksbuljong, färdig1,30 l
- Äpplejuice2 dl
- Vispgrädde1 dl
- Muskot
- Salt och peppar
- Citrongrädde
- Citronjuice30 g
- Vispgrädde3 dl
- Matfett30 g
- Kavring50 g
TILLAGNING
Soppa
Servera soppan med en klick citrongrädde och riven kavring.
Grov patékonsistens: enligt recept.
Timbalkonsistens: enligt recept. Ersätt kavring med hackad Brödtimbal.
Gelékonsistens: förtjocka soppan med Thick & Easy™. Uteslut kavring.
Flytande konsistens: se timbalkonsistens. Uteslut kavring.
MRS= Mätt Rätt & Slätt.
Tips!
Toppa spenatsoppan med riven citronzest.
Spenatsoppa lagad på vår spenatpuré som ger soppan den fina gröna färgen. Citrongrädden ger soppan en härlig fräschör. Att laga en god soppa med våra puréer är både enkelt och lätt.
1. Koka upp spenatpuré, buljong, äpplejuice och vispgrädde. Låt sjuda 5 minuter.
2. Vispa i Berikning Majsvälling och koka upp.
3. Smaka av med salt, peppar och eventuellt muskot.
Citrongrädde
1. Blanda vispgrädde med pressad citron och rör ihop.
2. Låt stå i ca 10 - 15 min så den tjocknar.
Kavring
1. Riv kavringen på ett rivjärn och stek i olja några minuter.
Näringsvärde per portion (400g)
- Energi (kcal)250,71 kcal
- Energi (kJ)1048,94 kJ
- Fett20,64 g
- Enkelomättade fettsyror6 g
- Fleromättade fettsyror1,62 g
- Mättade fettsyror11,32 g
- Fiber1,72 g
- Järn2,92 mg
- Kalcium184,99 mg
- Kalium652,04 mg
- Kolesterol45,26 mg
- Kolhydrat10,80 g
- Disackarider3,81 g
- Monosackarider1,73 g
- Sackaros0,16 g
- Magnesium85,32 mg
- Natrium400,15 mg
- Niacin2,16 mg
- Protein5,18 g
- Riboflavin0,42 mg
- Tiamin0,25 mg
- Vatten241,14 g
- Vitamin B120,22 µg
- Vitamin B60,28 mg
- Vitamin C61,59 mg
- Vitamin D1,20 µg
- Vitamin E5,07 mg
- Zink1,18 mg